29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Tarih: 28.10.2018| Okunma Sayısı: 123

95 Yıl önce bugün Türk Milleti esaret zincirlerini kırıp atmış, kaderini kimsenin belirlemesine izin vermeyeceğini, geçmişte olduğu gibi gelecekte de tam bağımsız ve hür yaşayacağını tereddüde mahal bırakmayacak biçimde ilan etmiştir.

Ancak bugün geldiğimiz noktada Ulu Önder Atatürk’ün gençliğe hitabesinde de işaret ettiği gibi dahili ve harici bedhahlar istiklal ve cumhuriyetimize kast etme cüretini göstermektedirler.

Bu saldırılara ve fitne oyunlarına karşı ayakta durabilmek için devletimizin tüm kurumlarında adaletin egemen olması, ne pahasına olursa olsun hukukun üstünlüğünden taviz verilmemesi, milletimizin hak ve adalete olan inancının zedelenmemesi gerekmektedir.

Cumhuriyetimizin kurum ve kuruluşlarının ayakta kalabilmesi, hak ve adaletten ayrılmaması ile mümkündür. Bu nedenle devletin tüm kurumlarında görev alan kanun uygulayıcılarının ve yargı mensubu olarak bizlerin, adalet ve doğruluktan ayrılmadan, insan haklarından ödün vermeden, güçlünün değil, haklının hakkını teslim etmemiz gerektiğini kendimize şiar edinerek görevimizi yapmamız gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle şahsım ve Aksaray Barosu adına Cumhuriyetimizin ilanının 95.yıldönümünde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm milletimizin Cumhuriyet bayramını kutluyorum.

Av.Ramazan Erhan TOPRAK

<<<Aralık 2018><<