TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ 2021/2 SAYILI DUYURUSU

DUYURU NO:2021/2

Konu:

1-Yetki Belgelerinin Asıl ve Suretleri İle,
2-Noterlerce Düzenlenen veya Tasdik Edilen Stajyer Avukat Muvafakatnamelerinin 492 Sayılı Kanun Uyarınca Harca Tabi Olduğu,
3-Noterlerce Düzenlenmeyen veya Tasdik Edilmeyen Stajyer Avukat Muvafakatnamelerinin Harca Tabi Olmadığı Hakkında.

“…Vekâletname hükmünde bulunan yetki belgelerinin asıl ve suretlerinin yargı mercilerine ibraz edilmesi durumunda, bu yetki belgeleri avukat veya avukat ortaklığı tarafından düzenlenip onaylandığından, 492 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı tarifenin D /l-c bendine göre suret harcının alınması, 1136 sayılı Kanunun 26 ncı maddesi kapsamında stajyer avukatlara verilecek muvafakatnamenin ise harca tabi tutulmaması, ancak muvafakatnamenin noterde düzenlenmesi veya tasdiki durumunda 492 sayılı Kanun hükümleri uyarınca harca tabi tutulması gerektiği düşünülmekle birlikte, yargılama yetkisine taalluk eden bu konuda görevli yargı mercinin vereceği kararın asıl…” olacağına ilişkin Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan 07.01.2021 tarih 438 sayılı yazının bir örneği duyurumuz ekinde gönderilmektedir.

Konunun Baronuz mensubu meslektaşlarımıza duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla.

Avukat Metin FEYZİOĞLU