24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI
Tarih: 24.07.2017| Okunma Sayısı: 206

Demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan, vatandaş ile devlet arasında hızlı ve etkili bir iletişimin sağlanmasında bir köprü görevi ifa eden, Türk basınında sansürün kaldırılması nedeni ile her yıl 24 Temmuz günü Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Haber alma hakkı , en temel insani ihtiyaçlardan biridir. Basının; gücünü halktan alarak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtma, toplumu eğitme ve aydınlatma gibi çok anlamlı ve önemli görevleri vardır.

15 Temmuz gecesi eli kanlı darbeci teröristletin karşısında durup tek yürek olarak Milletimizin yanında yer alarak o kara gecenin aydınlatılmasında önemli bir görev üstlenerek ülkemize sahip çıkan Türk basını, 15 Temmuz'un kahramanlarından biridir.

Bu duygu ve düşüncelerle, gece-gündüz, sıcak-soğuk demeden, çok zor şartlar altında haber peşinde koşan ve görevlerini yerine getirmek adına her türlü güçlüğe göğüs geren değerli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını şahsım ve Aksaray Barosu adına kutluyor; Türk basınında sansürün kaldırılmasının 109.yıldönümünde tüm basın mensuplarına çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

Av.Beytullah COŞKUN

<<<Mayıs 2018><<