ADLİ YIL AÇILIŞ KONUŞMASI
Tarih: 5.09.2017| Okunma Sayısı: 973

Aksaray Baro Başkanı olarak sizlere seslenmenin onuru ve mutluluğu yaşamaktayım.

Sözlerime aramızdan ayrılarak Hak’kın rahmetine kavuşan saygıdeğer meslektaşlarımızı, yargı mensuplarını ve terör örgütüyle yapılan mücadelede sayıları giderek artan aziz vatan şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle andığımızı, acılarını yüreklerimizde yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Tek bir vatan, tek bir bayrak altında onuru ile başı dik yaşayan yüce Türk Milletinin birlik ve beraberliğine yönelik her türlü terörü ve onun sinsi destekçilerini lanetliyorum.

Yargının savunma tarafı olan biz Avukatlar ve kutsal saydığımız meslek kuruluşumuz Barolar her yıl adli yıl açılış törenleri yapmaktayız. Sorunlarımızı, endişelerimizi, çözüm önerilerimizi dile getirilmeye çalışıyoruz.

İddia makamı olan savcının iyi bir şekilde hazırlanarak yargılamaya en mükemmel iddianame ile çıkması, savunma makamı olan avukatın iyi hazırlanarak yargılamaya en mükemmel savunmasını sunması ve sonuç olarak hüküm makamı olan hakiminde sunulan iddia ve savunma doğrultusunda hakkaniyete en uygun kararı vererek adaletin tecellisinde büyük bir rol oynamaktadırlar.

15 Temmuz alçak darbe girişimi gibi teşebbüslerin bir daha yaşanmaması dileğiyle yeni adli yılın tüm yargı mensuplarına, çalışanlarına hayırlı olmasını diliyor; en içten saygılarımı sunuyorum.

Beni dinlediğiniz için teşekkür eder, saygılar sunarım.

Av.Beytullah COŞKUN

<<<Mart 2024><<