ABD’NİN KUDÜS’Ü İSRAİL’İN BAŞKENTİ OLARAK TANIMASI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 7.12.2017| Okunma Sayısı: 135

İslam'ın ilk kıblesi Kudüs haksız bir saldırıya karşı karşıyadır. ABD’nin Kudüs'ün işgalci İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmasına karşılık dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam alemine hatırlatmak isteriz.

Amerika’nın dün gece yaptığı açıklamaların bizler için herhangi bir kıymeti önemi yoktur.

Kendilerini dünyanın efendisi, kalanları da kölesi olarak gören, kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan, bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ediyoruz.

Filistin topraklarının bombalanıp masum sivil halkın öldürülmesine hiçbir zaman izin verilmeyecektir.

Birçok peygamberin hatırasını barındıran bir İslam şehri olan Kudüs, geçmişten bu yana farklı din mensuplarının bir arada yaşama tecrübesinin en güzel örneği olmuştur.

Kudüs sadece Filistin ve Mescid-i Aksa civarında yaşayan Müslümanların değil, tüm dünya Müslümanlarının ortak meselesidir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, Müslümanlara Hazreti Peygamber'in müjdesi ve emanetidir. Mekke ve Medine, Müslümanlar için ne ise Miraç mucizesinin gerçekleştiği Kudüs de odur.

İsrail'in kanlı ortaklığı ve işgal planlarını devam ettirdiği Kudüs'le ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarrufun yapılmaya çalışılması asla kabul edilemez.

Türkiye tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu yerine getirecek lider bir ülke olarak 80 milyon bu oldu bittiye göz yummayacaktır. Okyanus ötesinden iftira, tiyatral operasyonlar ve karalama kampanyalarıyla engellenmek istense de din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir ve bu mübarek şehir Kudüs’ü asla ama asla emperyalist ve siyonistlere bırakmayacaktır.

Aksaray Barosu olarak tüm sivil toplum kuruşlarını tepki göstermeye, 3.Dünya savaşına yol açacak bu işgale karşı durmaya davet ediyoruz.

Hukuk hakkaniyet tüm dünyaya hükmetmelidir. Adalet gücün elinde değildir. Tüm dünyada hukukun üstünlüğü sağlanmalıdır ve barış içinde yaşanacak bir dünya istiyoruz.

Av.Beytullah COŞKUN

<<<Nisan 2018><<