23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğunun bütün dünyaya haykırıldığı, Kurtuluş Savaşının sevk ve idare merkezi olan TBMM'nin açılışının 99. yıldönümü ile büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, sevgi dolu kocaman yürekleri, gülen yüzleriyle bu günümüze anlam katan yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Dünyada resmi olarak kutlanan ilk ve tek çocuk günü ve bayramı olan bu günün ayrıca önemli ve anlamlı olmasına sebep olan diğer bir husus ise 23 Nisan 1920 tarihinde Türk Milletinin ulusal egemenliğinin simgesi olan Milli Meclisinin toplaması ve özgürlük, adalet ile eşitliğin yegâne dayanağı Milli Hâkimiyetin tüm dünyaya ilan edilmesidir.

Çocuklara armağan edilen ve büyük anlamlarla yüklü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemizde dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, sevgi ve dostluk bağlarının güçlenmesine bütün insanların savaşmadan birlikte yaşayacakları fikrinin dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak düzende buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden bir bayram ve şenliktir.


Bağımsızlığımızın ve geleceğimizin  garantisi olan çocuklarımızın  “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı şahsım ve Aksaray Barosu adına kutluyor, özgür, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile mücadele edecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini temenni ediyor, tüm çocuklarımıza sağlıklı mutlu bir gelecek diliyorum.

 

Av.Ramazan Erhan TOPRAK

Aksaray Barosu Başkanı