BASIN AÇIKLAMASI

ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını protesto eden Filistinlilere İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 59 Filistinli kardeşimiz şehit olmuş, 2771’i ise yaralanmıştır. Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Filistin halkı yapılan haksızlığa karşı durmuş, silahsız insanlar, Amerika’nın büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını protesto etmek amacıyla toplanmışlardır. Protesto amacıyla toplanan bu insanlara İsrail askerlerince kurşun sıkılmasını ve sessiz kalınmasını şiddetle kınıyorum. 

Tüm dünyanın gözü önünde yapılan, bu katliamı birçok ülke sadece seyretmekle yetinmiştir. 

Kendilerini dünyanın efendisi, kalanları da kölesi olarak gören, kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan hukuku rafa kaldıran, gözü dönmüş bir anlayış Kudüs’ü, işgalci bir topluluğa teslim etme adına tam bir vahşet uygulamaktadır.
 
İnsanlıktan nasibini almayanların, Filistin ve Kudüs’ü işgal edip, dünyayı savaş ve kargaşaya sürükleyenlerin insaf, vicdan, hukuk, insan hakları gibi değerlerin hiçbirini umursamadığı aşikârdır.

Onlarca masum insan, bütün dünyanın gözü önünde hunharca katledenlere karşı kardeşliğimizi pekiştirmeli, birlik ve beraberliğimizi zayıflatanlara fırsat vermemeliyiz. 

Onbirayın sultanı mübarek Ramazan ayına girdiğimiz bu günde İslam dünyası olarak dualarımızı zulüm altında bulunan kardeşlerimiz için, Filistin için birleştirelim. 

İnternet Haberleri İçin Tıklayınız