19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ
Tarih: 18.09.2015| Okunma Sayısı: 1243

Sakarya Meydan Muhaberesinin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e Gazilik ünvanı ve Mareşallik rütbesinin verilişinin 94.yıldönümü ve ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler gününü anmanın gururunu yaşıyoruz.

Mukaddes vatan toprağına sahip olabilmek için soylu Türk Milleti ağır bedeller ödemiştir, ödemeye devam etmektedir.

Millet olarak ay yıldızlı şanlı Türk Bayrağı altında bir ve beraber olarak hür bir şekilde yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahramanlık abidesi gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmamız gerekir.

Vatan savunması ve korunmasında üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek, milli mücadele döneminde, Kore’de, Kıbrıs’da, son günlerde ise 7 Haziran seçimleri sonrasında ülkemizin PKK terör belası ve hain tuzakları ile yüzleştirildiği bu günlerde, vatan uğruna verdiğimiz şehitlerimiz kadar, bu mücadelede yaralanan ve gazi olan kahramanlarımızın acısını yüreğimizde paylaşıyoruz.

Türk Milleti şehit ve gazileri ile güçlüdür; dimdik ayaktadır.

Bu vesile ile, terörle mücadele eden başta asker ve polislerimiz olmak üzere tüm güvenlik güçlerimize dualarımızla destek oluyoruz.

Terör değil, Türk Milleti muvaffak olacak, Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve milleti ile ilelebet payidar kalacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle şanlı tarihimizin mimarları olan tüm şehit ve gazilerimizin bu müstesna gününü şahsım ve Aksaray Barosu adına tebrik ediyor, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnetle anıyorum.

Av. Levent BOZKURT

<<<Nisan 2024><<